Най-вероятната причина за смъртта на Чочо Попйорданов е инфаркт. Такава е версията на негови близки, според които фаталното падане на частното гробище в Бояна е именно заради проблем със сърцето.


Заради пристъпа актьорът загубил равновесие, подхлъзнал се и паднал от 2-метровата височина на бетона. Вследствие на тежките си черепно-мозъчни наранявания любимецът на поколения българи издъхна в ранното утро на Великден.


Семейството на Чочо предпочита да изживее мъката си по загубата му и отказва коментар за причината за смъртта му, съобщава в. "Телеграф".


В началото на седмицата стана ясно, че близките на актьора няма да имат претенции към частния гробищен парк, където на 4 май той падна от незаконно издигнатата стена по време на посещение на гроба на майка си.


Въпреки спекулациите около състоянието на Чочо Попйорданов в деня на фаталния инцидент повечето му колеги са категорични, че той не е бил под въздействието на алкохола.


Но именно заради коварното си пристрастяване към концентратите Чочо за малко не се прости с актьорската си кариера в средата на миналата година. Той обаче успя да се вземе в ръце и да сложи край на вредния порок.


В последните няколко месеца Чочо е бил чист и се е отдал на здравословен живот, а кариерата в театъра и киното му вървяла като по вода.


Нещо повече - с приятелката си Даниела правели постъпления да осиновят дете. Запознати твърдят, че в деня, когато го погребаха - 8 май, двамата е трябвало да вземат своята малка дъщеричка.