В рамките на Областната програма „Заедно за здравето и сигурността на децата” бе проведен конкурс за рисунка на тема „Здравословен живот и природа”. Организатори на конкурса бяха Областна администрация на Софийска област съвместно с Областна дирекция на МВР-София.
Право на участие имаха всички ученици от 5-ти до 12-ти клас от общините Ботевград, Етрополе, Правец, Самоков, Сливница, Своге и Костенец. Компетентно жури извърши оценка и класиране на творбите на учениците.
Резултатите от конкурса бяха обявени днес на хепънинг на площада в Правец  от водещия на програмата Ники Априлов. 
Първо място за рисунка на тема „Здравословен живот и природа” грабна шестокласничката  от ПМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров” Кристияна Велчева, а Силвия Икова от същото училище ( 6-ти клас) бе отличена като най-млад участник за есето й „Моята идея – принос за зелен регион” .
Две втори места бяха отредени за рисунките на учениците от ОУ „Н.Й.Вапцаров” Владимир Димитров (6-ти клас) и Димитър Димитров (7-ми клас). На трето място за рисунки се класираха седмокласниците Кристиян Атанасов  и Марчела Василева от същото училище. Със специална награда бе отличена творбата на осмокласника Августин Христов. Присъдените индивидуални награди освен грамоти включваха чанти и сувенири за призьорите.
„Пътеводител” с 25 обекта в Софийска област получиха всички участници в инициативата от Ботевград – 11 деца от училище „Вапцаров”, 5 от ОУ”Св.св. Кирил и Методий” и 6 ученици от ПМГ.