Класирането на участниците в националния конкурс “Часовниковите кули на България” е извършено в три възрастови групи. В първата от 6 до 11 години на първо място е поставена рисунката на Хюлия Салчева от с. Самуилово, Разградско. Второ и трето място в същата група заеха Емилия Безленкова от София  и Веселейла Янакиева от Козлодуй.

На първо място във втората група, която е от 12 до 15 години, е класирана творбата на Силвия Ганчева – възпитаник на ОДК “Бургас”, второ място зае Галина Димитрова – представител на школата по изобразително изкуство на ОДК в Сливен, на трето е класирана Рая Гунева от Козлодуй.

В групата от 16 до 18 години първо място бе отредено на Атанас Лозанов от Благоевград, на второ място е класирана Мариета Филипова от школата на ОДК в Сливен, а на трето - Николай Петров – възпитаник на Общинския детски комплекс в Бургас.

Само две деца от Ботевград са взели участие в конкурса. Техните рисунки са сред избраните да участват в изложбата.

Тази година победителите няма да получат парични награди, тъй като община Ботевград е отпуснала само 100 лв. Сумата не е достатъчна, за да бъде разпределена между класираните на призовите места, както и за осигуряване на поощрителни награди.  С отпуснатите средства ще бъдат закупени предметни награди за победителите. Те ще получат и по един диск с официалната церемония по откриване на изложбата и награждаването – съобщиха от Общинския детски комплекс в Ботевград.