Крилото на гръцкия Арис Солун Александър Везенков заяви, че е подписал документи за пълна спортна стипендия в Университета Зейвиър, добавяйки, че е "трябвало да го направи". Ето и пълното изказване на 17-годишният български талант.

"Трябваше да подпиша предложението за стипендия от Зейвиър, защото крайният срок бе 20 май. Исках да продължа да имам тази опция, за да  направя следващата стъпка в кариерата си", казва Везенков.

"Искам да уточня, че подписването не означава, че ще играя със сигурност там или че няма да играя за Арис. Когато плейофите свършат, ще седна и ще поговоря със семейството си, за да взема правилното решение за следващата година", добавя още крилото.

"Ако не бях подписал сега, нямаше да имам право да играя в NCAA следващата година, така че просто бе наложително. Все още не съм решил на 100% какво ще правя", завършва изказването си пред pressaris.gr младокът.

Везенков е играл в 19 мача за Арис този сезон, постигайки средно по 4.3 точки, 2.6 борби, 0.9 асистенции и 0.5 отнети топки в гръцката А1.