Съвместната изява на ботевградския смесен хор „Стамен Панчев”, с диригент Таня Цонкова, смесен градски хора „Орфей” и квартет „Лотос” при читалище „Развитие” – Враца, се състоя в днес в ритуалната зала на Обредния дом в Ботевград
Най-напред се представиха домакините. Концертът им беше в две части – църковнославянски песнопения и български песни. Преходът от едната част към другата бе направен с песен от сюитата  „Арлезианката”, обработена за хор. Текстът е на ботевградския музикант, поет и изпълнител Иван Иванов Боженски. Песента е озаглавена „Мач на трите сили”, които всъщност са доброто, злото и хората.
Концертът на гостите също премина в няколко части – български патриотични песни, обработени от Бойчо Димов, който е диригент на хор „Орфей” и композитор, китка от сръбски песни, творби на Добри Христов, сред които „Дафино вино”, забавни български песни и класика от Хендел, Моцарт и други световноизвестни композитори.
Квартет „Лотос” се представи с пет изпълнения.
На финала на концерта всички участници изпълниха заедно химна на хоровете в България - „Родна песен нас навек ни свързва”.
„Съвместният концерт се посвещава на предстоящия празник 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянската писменост”, каза пред наш репортер Таня Цонкова.