БСП ще подкрепи кабинета на Пламен Орешарски в реформите в МВР, каза Сергей Станишев .

Лидерът на БСП посочи, че реформите са необходими, за да може министерството да върши по-добре своите функции. Имаме намерение да се възстанови балансът на функциите между МВР и ДАНС”, допълни още Станишев на срвеща с представител на ВМРО.
В същото номирирания за премиер няма намерение на този етап да извършва промени в изпълнителната власт, допълни водачът на Коалиция за България. Това само ще задълбочи проблемите, заяви той.
„Имаме ангажимента за улесняване на процедурите на референдумите – както местните, така и националните. Този инструмент трябва да бъде използван разумно”, посочи Станишев. Изключително важен е въпросът за демографската криза”, заяви той. Въпреки всичките трудности имаме намерение в първия учебен ден държавата да окаже помощ на семействата, каза той.

Според лидера на БСП е необходимо по-балансирано регионално развитие. От ГЕРБ подхождаха много прагматично и електорално и се получи изкривяване и обезлюдяване на цели региони, каза Станишев.

Първият приоритет на външната политика е нашият регион, Черноморският регион, каза Станишев. Той допълни, че по отношение на преговорите за членство в ЕС, няма безусловни преговори. За всяка страна има критерии, които трябва да бъдат реализирани, включително критерии за добросъседство.