Уважаеми г-н министър-председател, аз ще бъда съвсем кратък. За мен този момент е много важен, защото днес моят екип ви предава властта. Господин министър-председател, аз ви оставям България в малко по-добро състояние от това, в което я заварихме. В периода на работа на нашето служебно правителство бюджетният дефицит намаля с 446 милиона лева. Фискалният резерв беше увеличен с 1 534 000 000 лева.

Това каза Марин Райков на церемонията при приемането на властта от новото правителство. Моят екип управляваше в период на криза. Господин министър-председател, аз ви желая преди всичко успех. Бих искал да се обърна към вас и с едно пожелание. То е свързано с приемствеността. Тази страна има нужда от последователност във всички политики. Аз съм сигурен, че вие ще се справите. Това го показахте с отказа от реваншизъм. Аз съм сигурен, че вие ще постигнете очакваните резултати. Желая ви на добър път, завърши Райков.

Искам да благодаря на господин Райков за коректния тон, при който протекоха нашите срещи, започна Орешарски. Много често в последните седмици ме питаха какъв трябва да бъде човек, за да поиска да бъде премиер в тази ситуация. Аз нямам точния отговор към този момент. Аз ще правя каквото трябва, пък да става каквото ще. Ние ще се ръководим от интереса на хората и ще работим за тях. Сигурно няма да успеем да станем богати и проспериращи, но обещавам, че в края на мандата българите ще имат много повече увереност и надежди, че пътят е прав, категоричен беше Орешарски. Ние ще бъдем открити в работата си с медиите и ще ви уведомяваме непрекъснато за това какво правим. Искам да помоля за няколко седмици толеранс. Работата, с която се захващаме няма да е лесна. Обещавам на всички журналисти, че ще бъдете информирани непрекъснато за мерките и действията, които предприемаме. Още веднъж ви благодаря, завърши Орешарски.