ГЕРБ отново отстъпи, но се поставиха нови искания. Ние казахме "не". Това стана ясно от думите на Мария Габриел преди минути на извънреден брифинг на ГЕРБ, предаде репортер на "Фокус". От ГЕРБ са отстъпили и са се отказали от Министерството на отбрата и Министерството на енергетиката, но тогава са получили поредното условие - от ПП-ДБ са поискали и МВР.


"Отиваме на избори", категорична бе Габриел, като подчерта, че ще изтегли кандидатурата си за министър-председател още утре.


"ГЕРБ отново отстъпи, но това не беше оценено. Постъпи ново искане. Искам да изразя съжаление от създалата се ситуация, в която е видно, че бяха направени много отстъпки, но имаме солидна основа. За съжаление, се очертава да се върнем към тях след избори, които се надявам да са момент за мисъл за страната.


Ще има важен дебат за важните неща и ще се отиде на преговори след избори с уважение към другия и ясен ангажимент за начина, по който да се случват нещата", каза още тя.


"Не съм имала разговор с Асен Василев. ГЕРБ няма да участва в преговори за втори мандат", подчерта Мария Габриел.


Габриел заяви, че не очаква лични извинения, а извинение към всички онези жени, които са и майки и са се "осмелили да седят на високи позиции и го правят с възможно най-високата доза професионализъм". По думите й в последните дни в името на това България да има правителство, разговори са били водени. 


Тя отново подчерта, че от ГЕРБ казват "не" на нови и нови условия, казват и "не" на преговори за втория мандат.