Директорът на Столичната полиция старши комисар Валери Йорданов е отстранен от поста си, съобщи БНР.

Заедно с него си отиват и няколко директори на областни дирекции на полицията. Това е станало на съвещание днес сутринта при вътрешния министър Цветлин Йовчев.

От МВР не съобщават причините за решението. По непотвърдена информация сменените областни шефове за в Търговище, Монтана, Кърджали и Враца.
 

"Поисках оставката на директора на СДВР заради неупражнен контрол, при който полицаи наблюдават как се продават контрабандни цигари. И освен това освободих още няколко директори на областни директори заради слаби резултати. Петима са областните директори, които са отстранени". Това заяви новият МВР министър Цветлин Йовчев пред БНР.

Той се зарече да няма компромиси в системата.

По повод обвиненията, че се прави чистка, заради факта, че тези хора са близки до бившата власт, Йовчев заяви, че няма такова нещо. Той се зарече да гледа под лупа резултатите на полицейските шефове.

МВР шефът още веднъж повтори че ще има структурни и функционални промени във ведомството. Скоро Йовчев ще има и среща със синдикатите на МВР.

По думите е рано да се говори за наследството. "Към момента има дупка от 53 млн. лв. и сега проверяваме как се е получила тя", заяви още Йовчев.

Йовчев се зарече да спре практиката с даренията в МВР.