Ако си решил да обядваш с колежка, ще кажат, че това ти е любовницата. Дори знаят дебелината на прозорците на апартамента ти, който се строи в София. Разследват се също и репортерите Асен и Диляна, които се занимават с разследваща журналистика. Частната ГДБОП разпоплага с най-добрите детективи. Това каза в предаването "Гореща точка" по ТВ7 основателят на Легия "Антимафия" Григор Здравков.

По думите му са разработвани Цветан Цветанов, Бойко Борисов, Румен Николов-Пашата, Димитър Стефанов-Каратиста.

Като всяка добре структурирана мафиотска структура, частният ДАНС има за цел разработка на избрано лице, както и най-близкия му кръг от хора. Те могат да лиснат в парка в лицето на съпругата му борова вода и да я уверят, че следващия път няма да бъде борова вода, обясни Здравков.

Според него трафика на наркотици се контролира от Борисов и Цветанов. Те са имали пълните данни за трафик на хероин от Иран за Централна Европа. Как половин тон минава през нас, а в Австрия хващат 150 кг., попита Здравков. По думите му Борисов е въздействал чрез шефа на митницата Вальо Танов и така е закрит контраотдела в митниците. Стана така, че хората, работели за Борисов, не могат да го дишат и са готови да говорят, обяви Здравков.

Според него Борисов го чакат изненади, но само в рамките на закона. ”И вие, г-н Бареков, сте бил разработван. Има информация как са разговаряли Цветанов и Борисов: “Тоя гъз (б.а.-визират Бареков) ще стане обществен трибун.”, обяви още Здравков. Той разкри още, че Пашата е мозъкът на всичко и той е организирал стройната структура, която е била с различни звена, наречена частно ГДБОП.

В тази структура е имало звено ъндърграунд. Това са млади момчета и момичета, които са близки с охраната или персонала на дадено заведение. Когато даден човек отиде там, те знаят и правят снимки. В разговорите в тази структура са използвани кодове. Борисов е бил наричан “началник”.

В личните им контакти Борисов е олицетворяван с потупване по рамото, а Цветанов с пипане по челото. Транспортното средства, което често е използвано, е лимузина на ЧЕЗ марка “Шкода”. Там, както е известно, работи Димитър Стефанов – Каратиста. Той преди е бил шофьор на Пашата, но се е издигнал. При тези разговори диктофонът на Стефанов е бил винаги включен. Оставян е на различни места в колата, но винаги е записвал. В схемата е била предвиден и сектор контрабанда, който е раздавал награди на хора от ГДБОП.

Здравков разкри още, че е имало разработка през втората половина на 2009 година срещу Делян Пеевски и Цветан Василев, за да може да се влияе на медиите, които те притежават. Бившият служител на службите разкри накрая, че има и папка “Искра Фидосова”, която скоро ще бъде предоставена на прокуратурата. Искра Фидосова е получил 150 бона от “Титан”. Това обаче не е отразено в данъчните й декларации. Кредитът, отпуснат от фирма “Титан”, обаче е заприходен в счетоводството. После е връщан касово от Фидосова. Но от къде е имала тези пари?, попита още Григор Здравков.