От австрийската компания EVN настояват бившият общински превозвач на Пловдив - фирмата „Градски транспорт" да заплати незабавно на дружеството 30 000 лева стари задължения.

Електроразпределителното дружество заявява, че едва тогава могат да започнат преговори за погасителен план за натрупаните дългове на превозвача, които са на стойност над 180 хил.лв.

От компанията заплашиха, че ако не им бъдат изплатени парите, ще спрат тока в административната сграда на Градски транспорт, а по-късно поетапно ще прекъсват захранването на тролеите, като всеки следващ ден това ще трае с един час повече и ще засяга по-натоварена часова зона.

В края на миналата седмица EVN изпрати до превозвача писмо, в което го приканва да изплати дълга си от 182 000 лева, като предложи това да стане на вноски, първата от които да е в размер на 30 000 лева.

След като „Градски транспорт" АД бе обявено в несъстоятелност, от EVN са направили неколкократни неуспешни опити да се свържат с временния синдик.

Електроразпределителното дружество е принудено да въведе ограничителни мерки, като се стреми те да предизвикат възможно най-малко неудобство за жителите на града, посочват от EVN.