"Народът ни е пратил да работим в парламента и ние ще работим в парламента. Няма да влизаме в зала, за да може тройната коалиция да си прави каквото иска", каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Ще се срещаме с хората, така, както в предишния парламент „Атака” каза – ние напускаме парламента, отиваме при хората", добави Борисов. И ние ще бъдем в парламента, ще се срещаме хората, ще говорим с тях, ще бъдем коректив”, каза още бившият премиер.

ПГ на ГЕРБ напусна пленарната зала след изказване на лидера на партията Бойко Борисов във връзка с вчерашните ексцесии в парламента.

„Народът избра ГЕРБ като първа политическа сила и ние няма да позволим вие от тази трибуна всеки ден да ни провокирате и унижавате, да си правите комисии без кворум”, заяви Борисов на депутатите от другите три парламентарно представени партии.

Поведението на Борисов бе коментирано в кулоарите на парламента от Антон Кутев. Пред журналисти депутатът от ПГ на Коалиция за България каза, че Бойко Борисов е изнервен от това, че ГЕРБ не са на власт. "Това в една демократична държава се случва често. В другите държави обаче никъде няма такава изнервеност", каза социалистът. Според Кутев, Бойко Борисов се притеснява и от това, което се случва с Цветан Цветанов. Кутев каза още, че е нормално ГЕРБ да са в политическа изолация след като за 4 години са фалирали над 100 000 фирми и има толкова голяма безработица.