На предстоящата сесия на Общинския съвет кметът Георгиев ще внесе докладна с предложение общинската фирма БКС  да се влее в друга общинска фирма - ВиК. С това вливане се цели постигането на по-добра ефективност при работата на двете фирми, като по този начин, според вносителя, ще се постигнат икономии от намаляването на административните разходи и по-ефективна заетост на персонала. Основание за това предложение е, че до голяма степен дейностите, извършвани от БКС, могат да бъдат обслужвани от ВиК и не е целесъобразно да се поддържат персонал и администрация в две отделни дружества, едното от които изпълнява изключително общински поръчки. Най-вероятно след вливането, в общинското дружество ВиК ще се обособи отдел по благоустрояване, който ще покрие напълно  дейностите на сегашното БКС. Управителите на двете дружества ще бъдат натоварени със задачата да предприемат необходите действия, предхождащи осъществяването на въпросното вливане, съгласно действащата нормативна уредба.

В тази връзка подалият оставка преди няколко дни шеф на БКС Цанко Цанов най-вероятно няма да бъде освободен. Разглеждане на оставката му не е заложено и като точка в дневния ред на предстоящата редовна сесия на ОбС, която ще се проведе на 24 април.

Да припомним че преди няколко години по подобна схема и с подобни аргументи беше извършено вливане на общинската фирма "Строител" отново във ВиК.