„Не мисля, че е непрозрачно. Имаше възможност за дискусия. Нашите опоненти не се възползваха от това и напуснаха залата". Това каза в ефира на Тв 7 депутатът от Коалиция за България Корнелия Нинова по повод избора на новия шеф на ДАНС.
Нинова обясни, че е БСП са доста притеснени от вчерашното недоволство на хората срещу решението на Народното събрание. Тя бе категорична, че новият председател на държавната агенция ще работи по това да опровергае мнението на обществото и да заслужи доверието на хората.
„Засега ми изглежда непроменимо". Това отговори Корнелия Нинова на въпроса дали парламентът може да преразгледа своето решение.
Депутатката отхвърли твърдението, че в парламентарната група на Коалиция за България има раздор по повод вчерашното решение на НС. Тя каза, че не е чула нейният колега Георги Кадиев да иска оставката на лидера Сергей Станишев. „В групата имаше различни мнения, но в крайна сметка се обединихме около едно решение", допълни Нинова.
Нинова коментира критично поведението на парламентарната група на ГЕРБ в парламента вчера. Тя не одобрява това, че политицитеот ГЕРБ не желаят да участват в работата на временни комисии, както и това, че не са изличили свой зам.-председател на Народното събрание. „То едно влизане и излизане, едни браунови движения...", коментира тя.