Последният звънец за учебната 2012-2013 година удари днес за учениците от прогимназиален етап на обучение. Дългоочакваното събитие в ОУ „Васил Левски” бе съпроводено с тържествена програма. Участниците в нея поздравиха ръководството на училището, учителите, учениците и присъстващите родители с песни, стихотворения и фолклорни танци.
Директорът на учебното заведение Петко Маринов припомни успехите на децата в учебната и извънкласна дейност и отправи благодарност за това на учителите и родителите. Той призова онези ученици, на които ми предстоят поправителни изпити, да посещават редовно консултациите в училище, за да се представят добре. В края на словото си Петко Маринов пожела весела ваканция на всички настоящи възпитаници на ОУ „Васил Левски”. По традиция той връчи най-напред свидетелствата за завършено основно образование на осмокласниците, а след това награди отличниците от прогимназиален етап.
От името на седмокласниците и осмокласниците благодарност към учителите отправи Мирияна Станева от 7-ми „а” клас. Тя ги увери, че никога няма да забравят любимото училище, където и да отидат. „Не съжаляваме, че останахме в нашето училище. Днес ние знаем, че сме знаещи и можещи. Имаме самочувствие и увереност, че светът е пред нас и можем да го покорим”, каза ученичката.
Сред седмокласниците, завършили с отличен успех, е и Румяна Колева. От една година тя е част от трио „Севера” с ръководител Стоян Димитров. Пред наш репортер Руми сподели, че желанието й е да продължи образованието си в музикалното училище „Любомир Пипков” в София. Тя е получила пълен отличен на външното оценяване по български език и литература и много добър по математика.
„Усилено се подготвям за изпитите в музикалното училище. Ще се представя с четири народни песни – три бързи и една бавна”, сподели още възпитаничката на Стоян Димитров.