Нечувана каноническа новост е въведена революционно в ботевградския храм “Успение на Пресвета Богородица”- пише в днешния си брой националният всекидневник. Материалът започва от първа страница на изданието. Авторът на статията обяснява за забраната в новата църква да се палят свещи, за да не се опушват стенописите. Той е впечатлен и от друга забрана – в църквата да се извършват само радостни обреди – венчавки, кръщенета, литургии.

На въпрос на вестника към кмета Георги Георгиев: “Вярно ли е, че при откриването сте наредил църкавата да се използва само за радостни обреди?” – неговият отговор е следният: ” Това е поредната грешна интерпретация. В качеството си  на дарител общината препоръча на надарения, в случая Св. Синод, в храма да не се извършват погребения. Причината е, че свещеникът има агенция за погребални услуги и можеше да се стигне до сблъсък на интереси. Ако това представлява проблем, в крайна сметка ще поискаме от владиката да махнат този свещеник и проблемът ще изчезне”.
На въпрос защо хората в града олицетворяват новата църква с кмета, в отговора си градоначалникът заявява: “Това са шепа простаци, които се дразнят на всичко хубаво, което направи кметът”.