Стартира процедура за подбор на представители на целеви групи по проект ESF-1110-01-04001 „Обучение на безработните лица за конкурентно включване на пазара на труда”, финансиран по линия на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” и Европейския социален фонд, схема за безвъзмездна финансова помощ „Квалификация и мотивация за конкурентно включване на пазара на труда”.


Обучението е по следните професии: заварчик, машинен монтьор, електромонтьор, химик-оператор, монтьор на енергийни съоръжения и инсталации.



Минимално изискване за включване по професията „Заварчик” е завършен 6 клас на прогимназиален етап, а за останалите професии завършен 10 клас от гимназиален етап или завършено средно образование


Кандидатите трябва да отговарят на изискванията на някоя от следните целеви групи: безработни лица без образование или с ниска степен на образование, или специалност и професия; трайно безработни лица; неактивни лица; представители на уязвими етнически групи.


Заинтересованите лица могат да получат консултации и/или заявления за кандидатстване от трудовите посредници в Дирекция „Бюро по труда” - Ботевград и филиалите й в Етрополе и Правец.


Срок за подаване на документи за участие в подбора: до 17.08.2013г./включително/, съобщават от Дирекцията.