Школата по изобразително изкуство в Ботевград отново има повод за гордост. Четирима нейни възпитаници издържаха успешно изпитите по рисуване в различни висши учебни заведения. Мадлен Иванова, която тази година завърши ПМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров”, ще изучава специалност „Геодезия” в Университета по Архитектура, Строителство и Геодезия - София. Николета Стоянова е приета в Лесотехническия университет, специалност „Интериорен дизайн”. Симона Даскалова ще продължи образованието си в същото висше учебно заведение, но ще се обучава по друга специалност – „Ландшафтна архитектура”. Лъчезар Христов постигна висок резултат на изпита по рисуване в Нов български университет, където ще изучава „Анимация”. Голямата му мечта е да учи същата специалност, но в Шотландия. Той смята да я осъществи през следващата година.
Лъчезар и Николета са завършили средното си образование в ГПЧЕ „Алеко Константинов” – Правец, а Симона е възпитаничка на ПГ по КТС – Правец.
„Щастлива съм, че и четиримата кандидат-студенти, които се довериха на Школата по изобразително изкуство, се представиха отлично на изпитите по рисуване. Те проявиха усърдие, постоянство и отговорност по време на подготвителните уроци и успехите им са налице. Пожелавам им да реализират всичките си мечти!”, каза пред наш репортер Димитринка Томова – ръководител на Школата по изобразително изкуство.