Общият обем на язовир Мали лаг е 830 куб.метра. От него обаче това лято е останало съвсем малко. По-голямата част е обрасъл с блатна растителност. Язовирът бе източен през пролетта, като концесионерът – фирма „Лагуна 2001” обясни, че има намарение да почисти дъното и да напарви ремонт на стената, чиято височина е 11.9 метра.
Да припомним, че през февруари м.г. фирма „Лагуна 2001” подписа  договор по Оперативна програма  „Рибарство”, мярка „Производствени инвестиции в аквакултурата”.
Проектът  на фирма „Лагуна – 2001” ЕООД  е свързан с изграждане на рибовъдно стопанство за отглеждане на риба в плаващи мрежени клетки (садки) в язовир „Мали лаг”. Общата стойност на инвестицията е 1 590 966 лв. Размерът на одобрената безвъзмездна финансова помощ е 839 987 лв.
На базата на извършените предпроектни проучвания бенефициентът е разработил стратегически план за създаване и развитие на рибовъдно стопанство, в който предвижда: изграждане и внедряване на садкова инсталация за интензивно отглеждане на шаран, толстолоб, бял амур, бяла риба и други  видове риби с добри пазарни перспективи както за вътрешния пазар, така и за балканските и европейски страни.
Проектът предвижда и осигуряване на условия за внедряване на система за управление на качеството и сертифициране на стопанството по международно признати стандарти за безопасност на храните, като се осигуряват здравословни и безопасни условия за труд и предпазване на стопанството от вандализъм и диви животни.
Срокът за изпълнение на проекта е бил 12 месеца. Каква точно е причината той да не се осъществи – официална информация няма