Бившият басист на легендарната „Пинк Флойд” Роджър Уотърс днес се поклони пред гроба на майор Франк Томпсън. 24-годишният офицер от английската армия е разстрелян през юни 1944 г. в местността Калето над Литаково заедно с български партизани и гробът му е част от Братската могила. Музикантът поиска да бъде сам на гроба, без телевизионни камери, обяснявайки, че това е лично изживяване.  Единствените снимки от този момент  са на репортера на botevgrad.com.
Депутатът от левицата Янаки Стоилов пристигна на Братската могила в Литаково почти час преди Роджър Уотърс и също се поклони пред паметника на английския офицер.

Десетки  фенове от Ботевград чакаха часове пристигането на рок-звездата. Роджър Уотърс раздаде автографи на почитателите си. Сред тях бе и Петър Малинчев,  който носеше аблума „Стената” на „Пинк Флойд”, издаден през 1979 година, който му е донесен от Германия.  „Не съм вярвал, че ще получа автограф от музикант на „Пинк Флойд”, а още повече в Литаково” – сподели той пред наш репортер. За него това са музикантите, които са изразители на бунта срещу обезличаването, срещу матрицата.
Освен фенове  рок- легендата Роджър Уотърс бе приветстван и от жители на Литаково. Сред тях бе и кметът на селото Даниел Дилов.