През септември Балкан ще вземе участие в три международни турнира. За първите два вече съобщихме - те ще бъдат в Словакия и в Румъния. За третия пред Балкан имаше три  възможности - Истанбул и два турнира в Сърбия -  в Белград и в Нови Сад.


Миналата седмица спортно-техническото ръководство взе решение да избере турнира в Нови Сад. Във втория по големина град на Сърбия ще участват домакините от Войводина и третият в първенството на Тунис Етоал дю Сахел. Все още не е сто процента сигурно потвърдено ристигането на четвъртия тим, а това е участникът в Юрокъп  - Туров Згожелец от Полша.


За Словакия Балкан заминава в сряда вечерта. В турнира в град Приевидза, който е от 6 до 8 септември, ще участват 4 отбора. Съперник на Балкан в първия мач, който е от 17.00 ч., ще бъде хърватският Дарда Осиек - десети в първенството на Хърватия. В събота от 19.00 ч. нашите ще срещнат домакините от БК Приевидза, а в неделя от 15.00 ч. ще играят с австрийския Ксион Дукес Клостернойбург от Австрия.


Турнирът в Тимишоара, Румъния ще бъде седмица по-късно - от 14 до 16 септември. Освен домакините от БК Тимишоара, където премина досегашният играч на Балкан Владимир Панич, все още не са известни окончателно останалите два отбора. Според предварителната информация единият се очаква да бъде Войводина Нови Сад, а другият - тим от Унгария.


От спортно-техническото ръководство предвиждат първата проверка на Балкан пред собствена публика в Ботевград да бъде след приключването на тези три предсезонни турнира.