Гастрит тръшнал на легло наскоро Орлин Павлов. Идолът на тийнейджърките получил криза, след като нарушил хранителния си режим, пише в. "Уикенд".

Поп певецът си докарал заболяването преди четири години с нередовно хранене. "Много рядко закусвах и пиех кафе в промишлени количества. Сега поне когато стана, залъгвам организма си с по някой залък", обяснява Орлин.

Като всеки болен от гастрит и 34-годишният Павлов имал забрана да вкусва пържени храни пикантни подправки, ядки, фасул и тлъсти месни изделия, а също и алкохолни и газирани  напитки. На скорошен купон обаче на Орлин му дошла глътката и попрекалил с обръщането на чашките.

Влязъл отново в ритъм след като 2-3 дни изкарал предимно на течна храна - чай, отвари от билки и овесена каша.

Преди няколко месеца Орлин се похвали, че е успял да стигне до мечтаното тегло - 83 кг. Хранителният режим, който си поставил му създал и по-здравословен начин на живот. "Трябва, защото аз ям по много и не мога да спра", смее се той. От 3 месеца минал на разделно хранене. Преди се хранел безразборно. "Ям сладко, после ям месо, пия кола, той, организмът се шашка", казва певецът. Сега яде основно месо и салати, избягва картофите, газираното, пърженото. Първите две седмици нямало кой знае какъв ефект, но след това започнал да топи мазнини. Вече е свалил 3-4 кг, остават му още толкова до 83 кг.

От време на време нарушава режима обилно с течен щоколад. Взима си разфасовки от по 5 кг. Още като малък умирал за сладко. Със сестра му Весела, която е с 3 г. по-голяма от него, дори се биели кой да обере тавата, в коята майка му е забъркала сместа за кекс. А ако кремът бил шоколадов - още по-зле. "Чертали сме с молив през средата, за да е поравно. Също като с бананите. После, като ми кажат: всичко имало едно време. Глупости!", казва Павлов.
.