Цялата естрадна гилдия възневидя Деян Неделчев - Икебаната и го подложи на истински словесен линч. Тони Димитрова, Васил Найденов, Орлин Павлов, Данчо Караджов от „Сигнал", Силвия Кацарова, Графа и още десетки звезди на популярната музика са бесни на колегата си заради хулите му по адрес на покойната шефка на „БГ радио" Ана-Мария Тонкова часове след нейната смърт.


Тон за атаката даде Тони Димитрова. „Жалък палячо", нарече бургазлийката своя колега в специално отворено писмо. „Колко трябва да си изпаднал, за да раждаш песни като „вселенските хитове" „Съчки" и тем подобни, след като си пял поезията на Евтим Евтимов? Колко трябва да си изпаднал, за да правиш и долнопробни клипове към всички тези отвратителни неща, които не мога да нарека песни по никакъв начин, и колко трябва да си изпаднал, за да твърдиш, че всички харесват тези неща и даже че те обичат? Да не виждаш разликата между присмеха и възхищението. Как от певец с възможности и хубав глас се превърна в жалък палячо?" С тези думи се обърна Тони Димитрова към Икебаната.


„Това е един... хайде да не казвам какъв. Защо медиите му обръщате внимание! Келеш, който заслужава да му цапнеш 2 шамара, та да се освести какви ги дрънка", възмути се и Данчо Караджов.


„Недостойно е изказването на Деян. Не му прави чест. Потресен съм от злобата, която прозира в думите му. Дано намери сили да се извини", реагира и Васил Найденов.


Неделчев също реагира бурно. Икебаната отказва да се извини и настоява, че има право да приказва каквото си реши. Тази неделя той ще гостува в студиото на Мартин Карбовски по ТВ7, където ще обясни още веднъж позицията си, че Ана-Мария Тонкова е „зла кучка" и толерирала срещу пари или секс определени изпълнители.


Неделчев се изрепчи на колежката си Тони Димитрова и я обвини открито, че не може да пее. Той стигна и още по-далеч, намеквайки, че ще разкрие как всъщност е станала певица.


„По повод писмото и нападките на „голямата" певица Тони Димитрова по повод смъртта на друга „велика" - Ана-Мария Тонкова, само ще кажа на Тони да не ме предизвиква да си отварям устата и да кажа на жълтурите, и без това само чакат, как е станала певица, по кой начин, с кого е преспивала. Не че не се знае, де!", написа във фейсбук Икебаната.


И продължава с огъня по Тони: „Нека да се види на какво прилича - на изсулен дърт чувал и грачи като гарга. Пеела била! Гъзът ми пее по-хубаво от тебе, Тони! Отдавна те знам, че си помиярка, мазниш се също много, за да стигнеш дотук, да не кажа на кого и как си го правила, че лошо ще ти стане, мила „велика" Тони. Певица си, когато налъмите цъфнат, а мен не може да ме стигнеш и назад да бягам, а ти напред - никога!", нанесе финален акорд Икебаната.