Днес във всички училища в общината бе открита новата учебна година. В най-голямото училище – ОУ „Н. Вапцаров” ще се обучават 847 ученици.  Сградата на прогимназията се ремонтира основно и строителите  обаче не са приключили. В първия учебен ден сградата на началния етап също бе със скеле тъй като фасадата се изолира.


„Ще направим всичко възможно ремонтът да не попречи на нормалния учебен процес. Учениците от първи до трети клас ще учат на една смяна, останалите ще бъдат на две, когато започне санирането на сградата на прогимназиалния курс” – каза директорът Петя Кочкова.


Кметът на общината Георги Георгиев се извини на родителите, учениците и учителите за забавения ремонт, макар че не Общината, а Министерството на икономиката и енергетиката го организира и отговаря за него. Той пожела на учениците много успехи и награда за отличниците – почивка на море през следващото лято.


С много настроение започна и новата учебна година в ОУ „Васил Левски”. Първокласниците в училището са само една паралелка – 19 деца, предимно от ромски произход.