Ръководител катедра Електроника и електроенергетика доц. Захаринка Гергова откри официално академичната 2019/2020г. в катедра „Електроника и електроенергетика“ на Колеж по енергетика и електроника към ТУ – София, база Ботевград. Събитието се състоя в събота, съобщиха от висшето учебно заведение. 


В препълнената лекционна зала отново прозвуча „Гаудеамус игитур“ – символ на студентската младост и дръзновение. Водещата инж.Надежда Спасова приветства студенти, преподаватели и служители с думите: „Щастлива и развълнувана съм да Ви поздравя с откриването на учебната година. Бъдете активни, инициативни, дръзки. Днес светът Ви предлага множество алтернативи, за да продължите образованието си. Това че избрахте специалност „Електроника и компютърни системи и технологии“ на Колеж по енергетика и електроника, е високо признание и отговорност за нас.“. 


Към първокурсниците се обърна и доц. Гергова. Тя поздрави студентите с трудния, но правилен избор да учат и работят едновременно. „Няма да е лесно, но не се отказвайте! Вярвайте в себе си, бъдете активни, мислещи и търсещи! Пътят на знанието, който сте избрали, е най-правилният път за Вашата успешна реализация“. 


Студентът Георги Начев отправи поздрав към своите колеги и преподаватели. От името на Студентския съвет той им пожела спорна учебна година.


Понастоящем в катедрата се обучават 95 студенти в специалността „Приложна електронна и компютърна техника“. Голяма част от студентите работят в големите предприятия в Ботевград. Желанието им е да защитят своите работните места, като повишат квалификацията си.