Един сръбски футболист с богата и продължителна кариера и в България - Зоран Цветкович, присъства на финалния мач от турнира в Прокупле между Балкан и Напредък Рубин. Той дойде в двехилядната зала в родния си град заедно със семейството си - съпругата му и трите му деца, и седнаха в близост до малобройната, но гласовита агитка на Балкан.


Зоран Цветкович е играл за няколко клуба от родната си Сърбия, сред които Железничар Ниш и Обилич. Периодът му в България започва от Вихрен Сандански. След два сезона в гръцките Пансерайкос и Кастория облича екипа на Локомотив Мездра, където играе заедно с ботевградчанина Иван Редовски. След това отива в Бдин Видин, където става и играещ помощник-треньор. А от януари тази година е играещ треньор на тима от Североизточната В група  ФК Кубрат.


"За участието на Балкан на турнира в Прикупле разбрах случайно. Знам за успехите на баскетбола в Ботевград и дойдох да видя отбора. А и с президента на БК Прокупле Вуле Вукович се познаваме много добре", каза Зоран Цветкович. 


Той говори перфектно български език, като дори не се долавя никакъв акцент. "Това е благодарение на близо осемгодишната ми кариера в България. За разлика от мен, обаче, дъщеря ми владее  български не само говоримо, но и писмено, тя е с отлични оценки от училището във Видин", каза за botevgrad.com Зоран Цветкович.