„Делегираните бюджети в училищата бяха грешка и ние ще я поправим” - това заяви нардоният представител  Корнелия Нинова вчера в Правец.  – Училищата ще се финансират по нов начин, като целта е да предпазят от закриване училищата в малките населени места – обясни тя.
За отпадане на делегираните бюджети се изказа и кметът на Ботевград.  Според него делегираните бюджети са превърнали училищата в търговски дружества.  Кметът на Костенец поиска право кметовете  да назначават директорите на общинските училища, а не както е досега началниците на Регионалните инспекторати по образование. Към неговото мнение се присъедини и Георги Георгиев, който заяви, че „ в България можеш всеки да уволниш, само директор на училище не можеш”.
„Законът за образованието не е от най-добрите, нужде се от промяна. Защото сега всяко дете се превърна в движещи се 1500 лева” – заяви кметът на Правец Румен Гунински.
„Не пипайте делегираните бюджети. Въвеждането им е добро за българското училище” – заяви депутатът от ГЕРБ Ирена Коцева. Над 30 години тя е била учител и директор на училище.