Номинираният за втора седмица поред Ивайло този път напусна "Мюзик айдъл".  Малко преди да напусне сцената той предвиди победата на Челси на полуфинала в Шампионската лига.

След като миналата сряда бе спечелил съревнованието с Мария за оставане в шоуто, този път варненецът намекна, че е очаквал да бъде елиминиран.

Конкуренти на Ивайло във "войната на гласовете" бяха Ясен и Деница, което отново предизвика несъгласието на журито със зрителския вот.

Двете момчета трябваше да се представят с една и съща песен - мексиканската Bésame Mucho (Целувай ме много) от 1940 г. Тя е съчинена от Консуела Веласкес, а е била изпълнявана в многобройни версии, включително от Бийтълс.

Журито остана по-скоро недоволно от чутото, а менторът Калин Вельов уточни, че песента не е подходяща за мъж и се изпълнява предимно от жени.

Той заяви, че и двата варианта тази вечер са имали определена индивидуалност, като интерпретацията на Ивайло бе определена като по-меланхолична, а на Ясен - като по-мъжествена.

В крайна сметка съдийските оценки дадоха превес на софиянеца, съчетаващ участието си в шоуто с работа в пиано бар.

Деница имаше за задача да изпълни Objection (Tango) на Шакира, която момичетата бяха избрали пред Dov'è L'Amore на Шер.

По-добре пееш, като си боса, коментира Фънки факта, че Деница излезе събута на сцената. Единственото възражение от председателя на журито Вили Казасян към момичето бе да не се прави на жена вамп.

Тримата номинирани имаха по един защитник - за Ясен се застъпи сестра му Елисавета, за Деница - семейна приятелка, която я познава от дете.

На страната на Иво отново застана Снежи от популярното през 80-те вокално трио Трик. Тя не пропусна да разкритикува представянето на Ана. Преди седмица актрисата беше атакувана и от застъпника на Мария.

Журито отхвърли нападките и като неоснователни.

На финала на предаването Ивайло запя акапелно баладата на Лайънъл Ричи от 1984-та Hello.