Оказа се, че актьорът Иван Ласкин е човекът, подтикнал половинката си Алекс Сърчаджиева да се заеме по-сериозно с воденето на предавания. Това разказа самата Алекс в интервю за „Преса". Когато я поканили да води „Фермер търси жена", детето й било едва на 5 месеца и тя смятала да откаже. „Иван ми каза: „На теб в момента това ти е нужно. Родила си, имаш нужда да излезеш от тоя цикъл - смяна на памперси, кърмене. Ще се справиш", и предложи да му оставя детето. Казах: „Как да стане, това е цял месец, ти не можеш да го кърмиш!", споделя актрисата.


„Исках да бъда пълноценна майка, а не да ходя да се мятам напред-назад по сцени и телевизии. Но Иван ме убеди, че това е трамплин в кариерата ми, и се оказа прав. Каза ми: „Това нещо ще ти помогне, ще видиш. Това е точно за теб, за твоята чувствителност". Много съм му благодарна, защото и представления щях да пропусна заради него", добавя тя. Така се завъртяло колело - последвали „ВИП брадър" два сезона и „Денсинг старс". Междувременно снимала и „Женени с деца в България".


Алекс категорично отхвърли слуховете, че бременна за втори път. „Не, не съм бременна. Разбира се, бих искала да имам един ден още едно детенце... Господ си знае работата", казва тя.


По повод заявените от нея и Иван намерения да емигрират, тя уточни: „Излизат някакви интервюта, каквито не сме давали. „Казах, че не ми харесва ситуацията, която се случва в тази държава и че ще направя всичко възможно София да не живее тук. Ако дойде момент, в който ще ми писне, не ми пречи да взема два куфара и да ходя някъде в чужбина да мия чинии".