Порталът на българските общини kmeta.bg удължи срока за гласуване поради засилен интерес, съобщиха организаторите.
Два дни повече ще имат на разположение кметовете и гражданите, за да дадат своя вот в конкурса „Кмет на годината”. Поради засиления интерес и близките резултати на кметовете в различните категории, организаторите от Портала на българските общини kmeta.bg решиха да удължат гласуването. Всеки желаещ, който все още не е дал своя вот, може да го направи до полунощ на 11 октомври на специално изработената платформа на конкурса.
„Кмет на годината” е първият по рода си национален конкурс, в който 264 български кметове ще изберат най-успешните си колеги. Целта на форума е да покаже доколко българските общини успяват да се превърнат в средище и изразител на гражданската отговорност и потенциал на нацията.
Кметовете на България ще бъдат отличени в 9 категории:
1. Успешно привличане на инвестиции
2. Успешно усвояване на евросредства
3. Благоустрояване на градска среда
4. Развитие на туризма
5. Осигуряване на съвременни условия за отглеждане на деца
6. Опазване на природата
7. Поддържане и развитие на спорта в града
8. Кмет на гражданите
9. Кмет на годината
Идеята е всеки един от кметовете да гласува онлайн за негов колега в съответната категория. В платформата на конкурса, всеки един от кметовете дава своя вот, като всеки един от тях използва уникално потребителско име и парола. В категорията „Кмет на гражданите” имат възможност да гласуват всички потребители на Портала на българските общини Kmeta.bg.
Церемонията по награждаването на победителите в конкурса ще се състои по време на годишната среща на Националното Сдружение на Общините в Република България на 14 октомври, от 20 часа в Курортен комплекс „Албена”.