Първата поява на изцяло обновения отбор на Балкан пред  своите привърженици бе тази вечер в последната предсезонна контрола. Въпреки че с играта, която показаха, зелено-белите не бяха убедителни, те успяха да спечелят срещу най-титулования тим от Македония - Работнички Скопие, с 83-80 (16-21, 22-23, 21-16, 24-20).


Балканци започнаха доста припряно, най-вероятно заради напрежението от първото им представяне пред феновете. И гостите се възползваха от това, като спечелиха първата част с 5 точки разлика, а на полувремето прибавиха още една точка към аванса си - 44-38. В тези две части играчите на Работнички вкараха 8 тройки от 11 опита, като 4 от тях бяха на Александър Димитровски.


След почивката домакините коригираха някои неща в играта си и излязоха напред с 5 точки, но в самия й край допуснаха македонският тим отново да поведе - 60-59. В последните десет минути играта продължи да бъде оспорвана, но все пак с превес на Балкан, който на няколко пъти се откъсваше с по 4-5 точки, а в последните минути успя да запази преднина и спечели мача с 83-80.


Отборът на Работнички също е почти изцяло нов, след сътресенията, които го съпътстваха през изминалия сезон. Старото ръководство бе задлъжняло към тренори, играчи и зала с близо 150 000 евро, според македонските медии. От фенклуба дори обявиха бойкот и дълго време не посещаваха мачове на отбора. В средата на септември бе избран нов управителен съвет, който започна да погасява тези дългове. Започна се нова селекция с десант най-вече от  Фени, начело с треньора Емил Райкович, от Кавадарци бяха привлечени и националите Дарко Соколов и Владимир Бръчков, в състава е и трети участник на европейското в Словения в състава на Македония Марко Симоновски, договор подписа и сърбинът Дуле Кнежевич. А вчера бе повикан на проба и плеймейкърът от Швеция Руди Мбемба.


За Балкан най-резултатен с 18 точки бе Станимир Маринов. Капитанът Павел Маринов отбеляза 14, с по 13 са Петер Седмак и Уес Айкмайър, Мартин Маринов има 9, Иван Лилов вкара 7, Кнутсън е с 5, Далман - 4..


За Работнички 14 точки отбеляза Дарко Соколов. С по 12 са Марко Симоновски, Душан Кнежевич и Александър Димитровски.