Рейтингът на сериала "Четвърта власт" се срина, показват данните на пийпълметричната агенция на ГАРБ. От 4,3 % среден рейтинг, с който се отчетоха първите два епизода на широко одумвания сериал, третата серия вече има едва 3,4 % гледаемост. "Скоро вестникарският сериал ще постигне "успеха" на "Дунав мост", коментират тв експерти.


Продуцентката и програмен директор на БНТ Севда Шишманова обяви, че съвместява всички длъжности в държавната телевизия по необходимост. Нищо, че там работят близо 2000 души.


"Неудобно ми е, но трябва да уточня още нещо, че в киното е практика хората, ангажирани с един проект, да работят за него по няколко позиции - като сценаристи, продуценти, режисьори и консултанти едновременно. Обяснимо е защо консултирам сценария на проект с такава тематика и мащаб за БНТ. Това е производствен процес, в който продуцентите, които представляват БНТ, имат пряко участие в работата по сценария, кастинга, избора на режисьори и оператори, контролират снимачния и постпродукционен процес и имат окончателното решение по отношение на филма", обясни Шишманова защо съвместява няколко длъжности в една.
В същото време изпълнителният продуцент на "Четвърта власт" Найо Тицин издаде осъдителни присъди за всички нехаресали творбата му.