Това е признанието на Румен Киряков, регионален директор на “Bulgarian Examination Board” за София град и София област. И не само това – Ботевград наред с Бургас са двата града, които са регистрирали най-много кандидати  за изпитите „Пиърсън” през академичната 2012-2013година.
Поздравителният адрес от Румен Киряков към учениците и преподавателите на Езиковия център „Марконис” бе прочетен по време на церемонията по връчването на сертификатите на „Пиърсън” на 73-ма възпитаници тази вечер.
„Вашите – наши – ученици постигнаха супер успех на майската изпитна сесия” – обърна се към родителите и гостите на тържеството управителят на „Марконис” Николай Николов тази вечер. Той отчете, че 65% от  73-мата кандидати на изпитите са получи оценки „много добър” и „отличен”.
Изпитите „Пиърсън” се порвеждат за пета поредна година в „Марконис”. Досега са се явили общо 343 ученици. 185 са получили отлични оценки /53.9%/, а 130 са с оценка „много добър” /37.9%/. За пет години нито един ученик не е скъсан на международно признатите изпити. Да припомним, че отговорите на нашите деца се оценяват от специалисти в Обединеното Кралство.
„Тези успехи се дължат на първо място на труда на учениците, на следващото място е професионализмът на преподавателите, но да не забравяме и подкрепата на родителите” – заяви Николай Николов при връчването на сертификатите.
За първи път сертификати бяха връчени и на трима от групата на възрастните, които изучават английски език в „Марконис”:  Гергана и Иво Живкови и Ивелина Георгиева.
Сертификатите на Пиърсън са признати като приемни изпити от редица университети в чужбина, а през последните години и от няколко български висши училища.