Националната баскетболна лига при мъжете ще има нов спонсор за предстоящия сезон 2013/2014. Основен благодетел на родното първенство ще бъде TESY - компанията, която през изминалата година спонсорира участието на младежкия национален отбор в шампионата ни.


От новия сезон, освен TESY, още две марки на холдинга "Фикосота" ще бъдат обвързани с баскетбола - става въпрос за TERTER, която подпомагаше мъжкия национален отбор преди време, както и Kubeti.


На пресконференцията по обявяването на новия спонсор на лигата присъстваха съпрезидентът на шуменската компания Жечко Кюркчиев, президентът на БФБ Георги Глушков и главният мениджър на НБЛ Иван Ценов.


Един от ръководните фактори в TESY - Жечко Кюркчиев заяви, че той и брат му са обвързани с баскетбола от много години и се надяват, че играта с оранжевата топка може да се превърне в кауза, защото точно това липсва на държавата ни.


"Аз и брат ми сме влюбени в баскетбола, точно поради тази причина искаме да подкрепим спорта, защото отдавна сме обвързани с играта. Приехме предложението с голямо удоволствие. В България липсват каузи, а спортът може да бъде точно такава. Радваме се, че ще бъдем част от този екип", започна Кюркчиев.


"Финансовите параметри са отворени, а продължителността на договора е една година. Ако има недостиг, ще добавим още средства. Не очакваме конкретен ефект, инвестираме, защото имаме социален ангажимент, но нямаме конкретни очаквания. Кръвта вода не става, в миналото в един момент бяхме много разочаровани и спряхме спонсорството на Фикосота", добави още той.


"Ще предприемем нови стъпки, нова визия, за да се създаде нов имидж", завърши бизнесменът.


 Снимка: sportal.bg