Традиционният ритуал „Сребърна сватба”, организиран от ОП „Обредни дейности”, събра 18 двойки в сватбената зала на Ботевград. Юбилярите бяха посрещнати с питка и мед. Благопожелания към тях отправи длъжностното лице Цветанка Арбова. “Щастливи сме, че можем да споделим Вашия семеен празник. Сребърната сватба, както я нарича народът, е символ не само на дълготрайно семейно щастие, тя е равносметка за извървяния рамо до рамо път до сега, доказателство за духовна пълноценност, за всеотдайна и силна обич, за устойчивост и равновесие”, каза тя. Директорът на Обредния дом връчи на всяка двойка поздравителен адрес от името на кмета на Община Ботевград.
„Сребърните” юбиляри вдигнаха наздравица за дълъг и щастлив семеен живот, подсладиха виното с гореща целувка и се подписаха в специална почетна книга. След това се отправиха към ресторант „Вивал”, където ги очакват поздравителна програма, празнична вечеря и много изненади, подготвени от организаторите. Всяка двойка ще получи по бутилка шампанско с оригинален етикет, на който пише: „25 години семеен живот”. Предвидени са и награди за победилите в състезанията за юбилярите и юбилярките.
Казват, че четвъртвековният юбилей е един истински подвиг в семейното летоброене. Според обичая, на празника се събират най-близките хора на „сребърната” двойка. Традицията повелява двамата съпрузи да си дарят по един сребърен пръстен – символ на благополучие, щастие и неугасваща любов.