„Предлагам ви един много честен и откровен разговор и очаквам също такава реакция и от ваша страна.”
Тези думи на Корнелия Нинова, казани в началото,  бяха основният лайтмотив на срещата-разговор, която тя и Кирил Добрев – народни представители от КБ проведоха тази вечер в малкия салон на НЧ „Тодор Пеев-1871” с граждани от Етрополе.
В своето изложение тя говори за свършеното и несвършеното до сега от КБ в Народното събрание, припомни отново предизборните обещания и направи своеобразен отчет по изпълнението им.
Основното обаче бяха приоритетите, заложени в бюджета за 2014 година: в социалната сфера, за която са отделени най-много средства от редица години насам, за професионалната насоченост в образованието,  спиране закриването на болници, до болничната помощ и още редица негативизми в здравеопазването, майчинството, пенсионното дело, ръст на икономиката, облекчаване на бизнеса, въпроси от данъчната политика на правителството.
Тематиката на разглежданите въпроси беше разширена от изказването на Кирил Добрев.
Впоследствие, когато отговаряха на зададените въпроси, не бяха пропуснати и по-злободневните неща, като продаването на земя на чужденци, отмяна на закона за забрана на тютюнопушенето на обществени места, кризата с имигрантите, отделяне на т.н. „социални пенсии” от НОИ и прехвърлянето им към социалното министерство,  мястото и ролята на т.н. „зелена енергия” в определяне цената на тока за крайните потребители.  
На всички въпроси беше отговорено изчерпателно, отговорно и компетентно.
Срещата завърши с договорката, че и занапред двамата са добре дошли в Етрополе за бъдещи подобни разговори с хората.