Днес от 11:00 часа беше даден официалният старт на авиошоуто "НИКИ 2007" в Правец. На него са се събрали участници и зрители от Правец, София, Варна, Бургас, Добрич, Казанлък, Силистра и др. Организатор на шоуто, провеждащо се на летателната площадка зад блоковете е фирма "НИКИ ЕООД", Българският национален аероклуб и Българката федерация по авиомоделизъм.

Състезанието на седмото Национално авиошоу е със статут на Национално първенство. Различното тази година е възстановеният клас “копия на действителни самолети” – F4C Bul, в който участниците ще демонстрират действията на истинските самолети като пускане на парашути, аеро акробатика и др. "Ако е хвърлял бомби в миналото и сега ще хвърля.", каза главният организатор и председател на БФА Николай Николов. За пръв път ще се проведе и състезание с хеликоптери, чиито правила се уточняват в момента. 

За настроението на зрители има музика, скара-бира и шатри за почивка. Шоуто ще продължи днес до 17:00 и утре (30) до 15:00, когато ще бъдат наградени победителите.