Днешното предаване “На чисто” на Нова телевизия бе посветено на Правец. Разследването започна с конфликта между “Топлофикация” и общината. В предаването стана ясно, че държавата е платила два пъти за изграждането на едно и също нещо – газопровод в селището. Успоредно на съществуващия е изграден още един. Собственикът на “ТоплофикацияВалентин Василев обяви, че през 2006 и 2007 г. мнократно са заявявали в общината искането си да се обяват публични процедури за снабдяване с енергия, но инто веднъж не са били допуснати до участие.
В предаването бе показан и документ от Сметната палата, която също е констатирала, че общината не е обявила обществена поръчка  за снабдяване с газ.
Стана дума и за газопровода, който минава през терена на голф-игрището. От “Топлофикация” отново заявиха, че върху тресето се извършва строителство, че част от тръбата е открита и има опасност от взрив.
Кметът на Правец отрече тази опасност, като заяви, че по този тръбопровод няма газ. В същото време обаче от “Топлофикация” демонстрираха, че въпреки че не работи, в тръбата има газ под налягане.
В предаването бяха засегнати и други проблеми около строителството на голф-игрището, най-вече как фирма “Тера тур сървиз” са купили сервитута на язовира и общинските пътища в района. Директорът на гимнаизята по компютърни технологии и системи (ПГ по КТС) Трифон Трифонов заяви, че учиилщето има гребна база до язовира, но на практика няма достъп до нея. Опитът на екипа да достигне до гребната база бе осуетен от охраната на строежа.  През цялото време джип с яки момчета придружава екипа на Нова телевизия докато снимат разследването си в Правец.
В предването участва и бившият общински съветник Бончо Бончев, който показа мост в Калугерово, който  е направен през 2005 година с парите, отпуснати за наводненията, но при първото идване на водите, вече е паднал. Показа също и подпорна стена в Своде, изградена преди две години, която в момента се ремонтира, защото и тя е паднала. Според документите стената е дълга 65 метра, но според местните жители, които са я мерили – дължината й е само 18 метра.