Инициативен граждански комитет издигна кандидатурата на Красимир Живков за кмет на Правец. Учредяването на комитета се състоя в Дневния център за възрастни и хора с увреждания на 4 септември. Датата съвпадна с рожденния ден на кмета на Правец, който навърши 43 години.

Живков оцени изминалия почти 4 годишен мандат като успешен за общината. Според него, първият мандат е бил като голяма репетиция, през която са били постигнати много неща. Той изтъкна обявяването на Правец за уникално европейско селище, като един от най-големите успехи на общината.

"Аз доказах, че съм независим кмет. Кмет на всички жители на общината. Моята голяма цел е правчани да живеят по европейски", сподели Живков пред "Правешки глас".

7-членен комитет бе избран на събранието на четвърти, който ще издигне кандидатурата на Кр. Живков като независим кмет за втори мандат. За председател на комитета беше избрана Павлина Лилова, която е председател и на ООИ "Вяра, Надежда и Любов" в общината.

БСП, ГЕРБ, НДСВ, Обединен Блок на труда, социалдемократите и др., са политическите формации, които подкрепиха кандидатурата на Красимир Живков до момента. Според Инициативния комитет, по този начин кмета на общината се явява като обединителна фигура на различни политически привърженици, помиряваща различни политически пристрастия.