Скандално видео с Мариан Вълев, познат като Куката от "Под прикритие", беше пуснато в Youtube. В него актьорът е в ролята на наркоман и открито рекламира ползата от наркотиците.

"Хероинът и кокаинът се оказват единственото спасение от нашия забързан и стресиращ свят. Само наркотиците помагат на човека да се чувства щастлив, свободен, изпълнен с енергия и работоспособен", проповядва Вълев.

„Сутрин след петото кафе в офиса имах чувството, че някой набива стоманени пирони в черепа ми. Познато ли ти е? Бях убеден, че нищо не може да се направи, че няма спасение. Гълтах аулин, аспирин, аналгин, ибупрофен, даже пробвах течен аналгин на ампули. Нищо не помагаше", разкрива актьорът. И като в истинска реклама за вълшебното хапче, той разкрива, че го е открил.

"Благодарение на него сутрин вече ставам свеж за работа", казва Мариан Вълев. - „Десет милиграма сутрин, десет милиграма вечер и от болката няма и следа. За това избрах... хероин - модерното решение", казва шокиращо Куката като размахва малко пликче с бял прах.

„Вече съм нов човек. Усмивката се върна на лицето ми. Смажи болката с хероин!", допълва невъзмутимо актьорът и продължава с провокацията, съветвайки следващия път, вместо пет кафета, да пробваме с кокаин - "прахчето, което събужда, както никое друго в света".

Шокиращото признание на Мариан Вълев вероятно ще предизвика вълна от негодувание сред пуританите, които веднага ще сезират компетентните органи за откритата реклама на дрога.

„Виновен" за скандалните думи обаче не е Мариан Вълев, а драматурга Ерик Богосян. Именно той е автор на провокативните фрази за наркотиците, изречени от Вълев. Рупликите са част от моноспектакъла му "ВИП". След 20-годишно отсъствие от театралната сцена, Мариан Вълев ударно се завръща.

Премиерата на постановката „ВИП", продуцирана от „Артишок", е на 10 ноември в театър „София". Останалите дати за моноспектакъла са 11-ти, 17-ти и 27-ми ноември.