Ботевградчанин е задържан за причинена телесна повреда


Около 22:40 часа на 17 април в РУ - Ботевград се получил сигнал за пострадал млад мъж в Трудовец. На място е установено, че около 21:30 часа, след възникнал скандал, 19-годишен младеж от селото е получил прободни рани.


Пострадалият е транспортиран и настанен за лечение без опасност за живота. След бързи оперативно - издирвателни действия на криминалистите е установен и задържан извършителят на деянието - на 28 години от Ботевград. По случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават.


Двама жители на Врачеш заловени да шофират в нетрезво състояние 


РУ - Правец: Около 17:15 часа на 18 април, в центъра на с. Калугерово, полицейски екип предприел проверка на лек автомобил „Рено Клио“. 44-годишният водач от с. Врачеш бил изпробван с дрегер, който отчел 1,95 промила алкохол в издишания от него въздух. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.


РУ - Ботевград: Около 0:10 часа на 18 април, в района на автогарата, автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от жител на с. Врачеш. 23-годишният водач бил изпробван за употреба на алкохол и задържан за срок до 24 часа, след като дрегерът отчел, че шофира с 1,41 промила. Срещу нарушителя е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.


Саморазправа между две фамилии в Литаково


Около 19:30 часа на 18 април в РУ - Ботевград постъпил сигнал за скандал, прераснал в саморазправа между две групи обитатели на махала в Литаково. Изпратените веднага на място полицейски служители установили, че по време на свадата едната група е започнала да чупи стъклата на паркиран на улицата микробус. За да ограничи щетите, мъж от противниковата група потеглил с буса, като при движението блъснал две стоящи на пътното платно жени от селото.


След преглед и оказана медицинска помощ едната е освободена, а другата е настанена за лечение с фрактура на дясна подбедрица. При възникналото сбиване е пострадал и криминално проявен мъж, транспортиран в болница с различни фрактури и освободен впоследствие за домашно лечение. Водачът на буса е установен и задържан за срок до 24 часа.


След оглед на местопроизшествието по случая е образувано досъдебно производство, разследването по което продължава под наблюдението на районната прокуратура.


Задържаха 53-годишен столичанин, шофирал с 2,18 промила алкохол


РУ - Правец: Около 20:30 часа на 17 април служители на бензиностанция алармирали в полицията в Правец за шофьор във видимо нетрезво състояние, управляващ лек автомобил „Хонда“ в района около обекта. Водачът - 53-годишен столичанин, е изпробван с дрегер от изпратените на място служители на РУ - Правец, при което уредът отчел 2,18 промила.


Нарушителят е задържан за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.