Малинка Цветкова ще представи първата си стихосбирка на 1 декември /неделя/ от 11 часа в зала „Орханиец” на Исторически музей – Ботевград. Стихосбирката е озаглавена „В различни точки на света…”. Малинка Цветкова я е посветила на майка си.


„Навярно повечето стихотворения са писани по конкретни преживявания, случки, епизоди от нейния динамичен живот. Авторката споделя чистосърдечно изстрадани истини и важни житейски изводи и обобщения. Стихотворенията й са лично-интимна, емоционална изповед. В тях е изляла натрупаните в душата й болки, радости през годините, както и мъдрост, житейски опит…
Истинската поезия претворява лични преживявания, чувства, вълнения…Но най-често ги надхвърля и добива общочовешки смисъл и звучене. Така е и при Малинка Цветкова. Като пример ще посоча едни от най-хубавите й, според мен, стихотворения: „Усмихвай се”, Приятелството не е лесно”, „Най-ценният урок”, „Ибиса”, „Аромат на море”, „Далече от Родината””, „Истинска”, „Татко” и други” – пише Кирил Назъров в предговора на книгата. Писателят също ще присъства на представянето на стихосбирката.


Малинка Цветкова е работила като специалист в отдел „Инвестиции” в Община Ботевград, където работеше до 2008 год. От шест години тя живее и работи на средиземноморския остров Ибиса.