Изтичат последните телевизионни часове, в които любимците на българската публика ще водят запазената марка, създадена от самите тях преди 14 години. След близо 750 часа в ефир, 500 броя и над 1 200 гости, Иван и Андрей напускат телевизионната емблема. След това предаването остава в ръцете на зрителите, които ще решат дали ще го бъде или ще спре завинаги.

Първият брой на „Сблъсък" е излъчен през 2000 година в несъществуващата вече телевизия „ДЕН". Младежкият ентусиазъм събира 5-6 човека в екип, който подготвя всеки следващ брой. Днес, от оригиналния състав и след напускането на Иван и Андрей, остават само главният сценарист Мирон Крумов и режисьорът Валентин Буйлиев.

„Знаково", „емблематично", „скандално", „първото по рода си", „легендарно" са само малка част от определенията, които дефинират „Сблъсък" през близо 14-те години съществуване.

„Събуди се рязко, скочи на ринга и нокаутирай врага с думи!" Това е един от първите слогани на ток-шоуто. Той описва най-точно идеята на предаването, а именно - два отбора от по двама души, спорят един срещу друг по дадена тема. Спорът често се превръща в ожесточена драма, интелигентно наддумване или пък чист сеир. Всичко това, гарнирано с хумора на Иван и Андрей.

През 2001 г. се случва един от най-големите трансферни удари на телевизионния пазар, когато предаването, вече под запазената марка „Сблъсък" се мести в ефира на bTV.

За водещите Иван и Андрей следват 8 легендарни години, през които се раждат безброй запомнящи се идеи, фрази, рубрики и герои. „Сблъсък" е предаването, което дава публичност на култовите герои Боби Турбото, Румен Луканов, Културовед Гъмов от „Култура ми Янко". Несравнимите коментарни рубрики „Звездите ми го говорят", „Приключенията на интелектуалеца Недялко Ем. Цанев", „Без зъби", „WC шоп" забавляват зрителите и до днес.

Всяка неделя сутрин тандемът препитва и противопоставя атрактивни политици, артперсони и популярни чешити. Запазена марка на шоуто са чаровните асистентки, чиято мисия е не само да красят екрана. През годините "Сблъсък" се оказва трамплин за Ирен Онтева, Вили Сечкова, Мария Велкова.

В дългогодишната история на предаването има два ярки гафа. Една неделна утрин, преди повече от 10 години заради проблем в интеркома в студиото, екипът и участниците така и не разбират, че предаването вече е в ефир. Другият гаф е предаване, което поставя болезнената тема "За или против абортите". На 10-та минута се оказва, че всички участници са на едно и също мнение и просто млъкват. На водещите се налага да запълнят 40-50 минути ефирно време.

Публиката асоциира "Сблъсък" само с Иван и Андрей, но много пъти, по различни причини се е случвало друг да замества емблематичното дуо. На ринга като водещи, са стъпвали Витомир Саръиванов, Нана, Станимир Гъмов, Митко Павлов, Светла Петрова.

Дългогодишното приятелство извън светлините на прожекторите, за което Иван и Андрей нееднократно разказват, е това, което кара зрителя да повярва и заобича телевизионния тандем. Двамата водещи залагат на непринудено поведение и нестандартен контакт помежду си, гостите и публиката.

След престоя в BTV, продуцентите на "Междинна станция" Иван и Андрей се мястят в Нова телевизия, където пребивава няколко години с вечерно ток шоу и други формати. В края на 2012 г. "Междинна станция" напуска Нова Телевизия. През февруари 2013, след 4 годишна пауза, „Сблъсък" се завръща на екран в класическия си вид в TV7.

Подобреното предаване се излъчва два пъти в седмицата - събота и неделя сутринта.

Успехът на „Сблъсък" и до днес се дължи на факта, че предаването остава вярно на стила си и не го променя. Докато суровият телевизионен бизнес кара всички да се стремят да са различни, „Сблъсък" години наред поднася същия стопроцентов авторски хумор и неподражаеми рубрики.