Дълбока драма преживява Жана Бергендорф от „Х Фактор". Любимката на зрителите на формата е изправена пред реална опасност да й отнемат детето, пише vsekiden.bg. В момента то живее в Дания при родителите на бившия й съпруг, а свекърва й се зарича, че никога няма да й го даде.


Дали Жана Бергендорф ще задържи детето, или то ще остане при мъжа й Стефан, ще решава съдът. От цяла година обаче певицата живее в постоянно напрежение, че последната дума на магистратите няма да бъде в нейна полза. Свекърва й, която е истинската причина да се раздели с бащата на детето си, прави всичко възможно да я изкара лоша майка, лека жена и наркоманка.


Като основание за това тя изтъква музикалната кариера на бившата си снаха, нейното обкръжение от „творчески личности", пристрастени към алкохола, дрогата и бохемския живот. Отделно от това лоша услуга на Жана прави това, че живее в България вместо в Дания, където е малкият Леон.


„Тя изостави детето, не може да се грижи за него, няма качества за майка", твърди по-възрастната жена. На нея й е много лесно, представи снаха си като пропаднала жена, изтъквайки, че Жана работи до късно вечер по заведенията. Всъщност идеята да разделят момченцето от майка му е лично нейна.


Когато Жана се връща в България през пролетта на 2012 г., тя взима и детето. Убеждават я обаче да го изпрати уж за малко в Дания при баща му. Той така и не й го връща, убеден от майка си, че му прави услуга.