Може ли един до вчера неизвестен човек да стане модна икона? Може. Ако е досадничил повече от два месеца на зрителите, може да стане и ръководител на космическа совалка. Като мариан Кюрпанов, който у нас стана по-известен с игричките си с Лиана, отколкото с нещо забележително на модния подиум.


Награждаването протече, както обикновено, пред погледа на много по-интересни хора, отколкото попадналите сред отличниците. Миналогодишната победителка Анелия, както и новоизлюпените родители д-р Енчев и Теди Велинова изгледаха церемонията въздържано от първите редове. Критериите за модна икона са доста размити и е безкрайно трудно хората, които получават награда да обяснят защо са я получили.


Традиционно наградата се връчва след събиране на гласовете от онлайн допитване и от гласуване на комисия от Академията за мода, включваща водещи модни и лайфстайл журналисти.


Водещата Ива Екимова също взе награда за стил и елегантност.Жени Живкова пък получи първото досега отличие за най-добре облечен дизайнер./