Със спектакъл „Коледа - музикална магия” обитателите от Дома за деца и младежи с умствена изостаналост “Св. Пантелеймон” в село Видраре зарадваха гостите си, съобщиха от Сдружение „Азбукари”. Сдружението и Детска кухня „Българче“ бяха подготвили и вкусна изненада за приятелите си – огромна торта, достатъчна за повече от 100 души. Децата получиха и много подаръци от чувала на Дядо Коледа. Раздадоха им ги лично Мики и Мини Маус, пристигнали специално за тържеството.
Организацията е дългогодишен приятел с всички от дома във Видраре. Талантливите деца участваха в първото и второто издание на Детския фестивал „Вярвам в теб!“ в Южния парк в столицата, където изнесоха богата музикална фолклорна програма. Сдружението ги кани и на всичките си инициативи, като не пропуска да им даде възможност за изява. Азбукарите вярват, че интеграцията на хора със специфични нужди е възможна чрез директно общуване, толерантно поведение и любов към човека. В тази насока работят Азбукарите близо 3 години и увличат все повече приятели и съмишленици.
„Трябва да се насърчава помощта. Бизнесът трябва да отвори сърцата си към онези, които имат най-силна нужда. В дома във Видраре например има 86 деца и възрастни с различна степен на умствено увреждане. 37 от тях са над 18-годишна възраст. Сред тях има такива, които могат да работят. Те имат нужда да вземат живота си в свои ръце. Ето затова ние не пропускаме случай да разкажем за тях, да напомним на всички, че те съществуват. Затова и водим при тях хора от бизнеса“, каза председателят на „Сдружение Азбукари“ Цвета Кирилова.