В ЦДГ „Славейче” се състоя тържество по повод финализирането на проекта за обновяване на детската градина. Отец Николай отслужи водосвет за здраве и благоденствие на малчуганите и колектива на детското заведение.
ЦДГ „Славейче” бе обновена по проект на общината, финансиран от фонд „Козлодуй”. По същия проект бе извършен ремонт и на детска градина „Слънце”. Стойността на проекта е близо 600 000 лева. Фирмата-изпълнител бе избрана чрез обеществена поръчка, обявена от Министерството на икономиката и енергетиката. Проектът включва цялостно саниране на сградата, подмяна на външна дограмата, отоплителната инсталация, монтиране на енергоспестяващи лампи, ремонт на покривната конструкция и поставяне на топлоизолация. Средствата за вътрешния ремонт – до 103 000 лева, бяха осигурени от общината. Вътрешният ремонт включва: премахване на ламперията, шпакловане на стени, измазване на стени и тавани с латекс, подмяна на вътрешна дограма и вътрешни врати, подмяна на плочки в някои от помещенията, поставяне на ламиниран паркет в занимални, спални и трапезарии, поставяне на полипропиленови навеси на трите тераси на втория етаж. Това каза Красимира Икова – директор на ЦДГ „Славейче”. „От името на целия екип на детската градина благодаря на кмета на Община Ботевград, на Общинския съвет, на общинското ръководство и на всички, които взеха участие в изготвянето на проекта, които ръководеха неговото изпълнение, които ни предоставиха средствата за вътрешния ремонт, благодаря и на тези, които го осъществиха”, каза още директорът на детската градина.
 
„Не знам дали е необходимо да казвам за пореден път, че грижата за нашите деца е една от най-първостепенните. Искаме децата на Ботевград да се възпитават и да растат в съвременни детски градини, каза кметът по време на тържеството по повод приключилите ремонтни дейност. –Много се борихме, докато спечелихме този проект. Накрая се оказа, че средствата, които бяха осигурени по него, не стигнаха изцяло за детските градини. Но пък общината, с помощта на ОбС, който подкрепи докладната за отпускане на средствата, задели допълнителна финансова помощ за довършителни ремонтни дейности и в двете детски градини”, допълни градоначалникът. Георги Георгиев каза, че през следващата година общината ще осигури средства и за подмяна на тротоарните плочки в двора на детското заведение.


От името на родителите благодарност към общинското ръководството и колектива на детската градина поднесе Маргарита Георгиева. "Връщайки се назад във времето, си спомняме как това беше мечта за нас, а ето сега тази мечта вече е реалност. Една от най-старите детски градини в Ботевград се превърна в един прекрасен и уютен дом, в който ще бъдат отглеждани и възпитавани нашите деца. Изминалите четири месеца, през които бяхме въоръжени с огромно търпение и очакване, не бяха напразни, за което сме безкрайно признателни", каза тя.  


Лентата на обновената детска градина прерязаха кметът Георги Георгиев, бившата директорака Бисерка Иванова и Красимира Икова. Тържеството продължи в салона на детското заведение със специална програма, подготвена от малчуганите и техните учители.