На 19 и 20 декември, по повод настъпването на Коледните и Новогодишни празници, в трите детски градини в Етрополе – ЦДГ ,,Слънчице‘‘, ЦДГ ,,Еделвайс‘‘ и ЦДГ ,,Звънче‘‘ имаше детски Kоледно-новогодишни тържества.
С много песни, танци, стихотворения, отправени към добрия Дядо Коледа, децата тръпнеха в очакване на неговата поява. Той не се забави и направи малчуганите щастливи с огромния чувал подаръци. Появата на Дядо Коледа предизвика у всички деца най-различни емоции. Повечето го посрещнаха с грейнали от щастие детски лица, а някои от най-мъничките получиха дългоочакваните подаръци със сълзи на очичките.
В ЦДГ ,,Звънче‘‘ приятна изненада за малчуганите бяха подготвили техните учителки.   Появиха се като горски животни, които като нас хората правят приготовления и очакват коледните празници. Децата се забавляваха от все сърце, радвайки се на своите възпитатели, въплатили се в техни любими герои от приказките. Накрая, преди Дядо Коледа да раздаде подаръците, децата показаха нежен танц на красивите коледни снежинки.
В ЦДГ ,,Слънчице‘‘, в програмата взеха участие децата от всички групи. Изпълниха мелодични коледни песни и красиви танци, с което показаха колко добре познават, очакваните от малки и големи, Коледни и Новогодишни празници.
Сцената в ЦДГ ,,Еделвайс‘‘ беше придобила вида на красива коледна картичка. По време на тържеството, освен весели песни и стихотворения, посветени на вълшебната Коледа, децата показаха и уменията си на йоника. По-големите дечица представиха забавна сценка с Дядо Коледа, неговите помощници – джуджетата и няколко прелестни снежанки, които направиха обстановката приказна.
И в трите детски градини малчуганите се бяха подготвили с чудни костюми. Празничните програми, за които учителките се бяха погрижили, успяха да създадат у децата чувство за приказност и вълшебство. Навсякъде тържествата бяха преизпълнени с много радост. Това създаде предпразнично настроение и подготви децата, учителките и гостите за хубаво и топло посрещане на Рождество Христово и Нова година.
Гости на тържествата в детските градини, по покана на директорките Цветелина Маринова /ЦДГ ,,Звънче‘‘/, Павлина Златарева /ЦДГ ,,Слънчице‘‘/ и  Таня Маринова /ЦДГ ,,Еделвайс‘‘/, бяха  заместник-кметовете на община Етрополе Венета Гергова и   Росица Христова и Росица Иванова – главен инспектор ,,Просвета, култура и вероизповедания‘‘.
Всички деца получиха коледни лакомства от община Етрополе.