Руският олигарх Роман Абрамович е купил ранчо в Колорадо за 36,3 млн. долара, съобщи Wall Street Journal. Заедно с друга къща, която е купил за 11,8 млн. долара през февруари, инвестициите на Абрамович в имоти в района, за които се знае, възлизат на близо 50 млн. долара.

Най-новата придобивка включва къща с площ 1330 кв. м в Сноумас, близо до Аспен, и е разположена върху терен от над 800 дка. Къщата има 11 спални, 12 бани, винарна с възможност за контрол на температурата, спа център и други екстри.

Продавач е Леон Хирш, създател на компанията за хирургически инструменти и оборудване United States Surgical Corp. Хирш е платил 5,4 млн. долара за имота през 1999 г. и е построил къщата пет години по-късно. Проектът е дело на известен нюйоркския архитект.

Къщата периодично излиза за продан на пазара от 2005 г. насам, като последната оферта е била за 37,5 млн. долара.

Предишната сделка на Абрамович в района е за ски къща с площ 520 кв. м на по-малко от 5 минути с автомобил. Има пет спални, пет бани и е разположена върху терен от близо 7 дка.

В края на април стана ясно, че Абрамович планира да превърне голяма жилищна сграда в центъра на Лондон в най-скъпото частно жилище в Англия, като цената й ще е над 300 млн. долара.

Руският олигарх се нареди на 16-то място в миналогодишния списък на милиардерите на Forbes с нетно богатство на стойност около 18,7 млрд. долара.