За първи път ботевградчани имат възможност да се запознаят с творчеството на младата художничка Петя Георгиева от София. Изложбата бе открита официално тази вечер в зала „Орханиец” на Историческия музей. Тя съдържа 26 картини. Някои от тях са рисувани преди години, други са завършени преди две седмици. Изложбата съдържа и творби, които са притежание на честни колекции. Това каза художничката пред наш репортер.
„Използвам различни техники, но винаги се стремя да постигна желания цвят, с който да изразя емоции, чувства, ритъм. Опитвам се да създам пространство и светлина както в абстрактните работи, така и в пейзажите. Целта ми е да вкарам зрителя в моя живот, в моя свят, да се почувства на мястото, което съм изобразила, каза Петя Георгиева. -Изключително съм щастлива, че имам удоволствието да открия изложба в Ботевград. Благодаря на директора на музея г-жа Тодорка Коцева за това, че ме покани да представя творчеството си пред ботевграчани”, допълни младата художничка. 
Петя Георгиева е завършила Националната художествена академия, специалност „Живопис”, през 2012 година. Тя има пет самостоятелни изложби зад гърба си, както и участия в колективни.
Изложбата в Ботевград ще бъде отворена за посетители до 9 февруари, съобщиха от ръководството на музея.